Έλαιο από ήπαρ καρχαρία

Shark Liver Oil

Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 87966/9-12-2009

Μια προσεκτικά επιλεγμένη μορφή υψηλής ποιότητας καθαρού, μοριακά αποσταγμένου ελαίου συκωτιού καρχαριών που λαμβάνεται από ψάρια των κρύων βαθιών νερών του Ατλαντικού Ωκεανού.

Το Norwegian Fish Oil Shark Liver Oil  βοηθά στην διατήρηση υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, καταπραΰνει τους πόνους των αρθρώσεων, διατηρεί υγιές το δέρμα και σωστό το επίπεδο χοληστερόλης ενώ προστατεύει το σώμα από τη ζημιά των ελεύθερων ριζών. Θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετικό στο ανοσοποιητικό σύστημα δεδομένου ότι είναι πλούσιο σε alkoxyglycerols που υποστηρίζουν την παραγωγή των λευκών αιμοκυττάρων στο σώμα μας.

Γνωστό για τα αποτελέσματα υγιούς ανοσοποιητικής λειτουργίας.

Αντιοξειδωτικές & Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Το έλαιο από το ήπαρ του καρχαρία εξάγεται από καρχαρίες που έχουν ήδη αλιευτεί και προορίζονται για τροφή και που ζουν στα βαθιά παγωμένα νερά των ωκεανών. Έχει χρησιμοποιηθεί από τους λαούς της Ευρώπης ως παραδοσιακό ιατρικό για εκατοντάδες χρόνια, για τη θεραπεία πληγών και σε ασθένειες του πεπτικού και του αναπνευστικού συστήματος.

Τα τελευταία 50 χρόνια το έλαιο από το συκώτι καρχαρία έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και ως συμπλήρωμα που βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου. Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σε ερευνητικό επίπεδο κατά συγκεκριμένων όγκων. Η συσχέτισή του με την αναχαίτιση των καρκινικών όγκων ξεκίνησε το 1950, όταν ένας Σουηδός γιατρός υποστήριξε ότι το εκχύλισμα του μυελού των οστών μπορούσε να συμβάλλει στην αύξηση της ανάκτησης των λευκών αιμοσφαιρίων των παιδιών με λευχαιμία που ανάρρωναν από τις χημειοθεραπείες και τις ακτινοβολίες. Οι ερευνητές βρήκαν ότι το βασικό συστατικό του μυελού των οστών που ευθυνόταν για αυτή τη λειτουργία ήταν οι alkylglycerols. Το έλαιο από το συκώτι του καρχαρία θεωρείται η καλύτερη πηγή alkylglycerols μέχρι τώρα.

Το έλαιο αυτό παράχθηκε πρώτη φορά για εμπορικούς σκοπούς τη δεκαετία του 1980. Σήμερα, διατίθεται στις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τη θεραπεία μολύνσεων και ως συμπληρωματική θεραπεία για τον καρκίνο και τις παρενέργειες από τη θεραπευτική αγωγή του. Ιδιαίτερα ωφέλιμο, επίσης, στην ταχύτερη ανάρρωση από ασθένειες, όπως το κρυολόγημα, η γρίπη, το άσθμα, η βρογχίτιδα, η αρθρίτιδα.

Ο λόγος που το έλαιο από το ήπαρ του καρχαρία είναι τόσο ωφέλιμο οφείλεται σε τρία συστατικά. Το πρώτο συστατικό είναι, όπως αναφέρθηκε, οι alkylglycerols. Οι ερευνητές, έπειτα από μελέτες, βρήκαν ότι οι alkylglycerols μπορούν να τονώσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, αναστέλλοντας ένα βασικό ρυθμιστή της ανάπτυξης των κυττάρων που ονομάζεται πρωτεϊνική κινάση C και ενεργοποιώντας ορισμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που ονομάζονται μακροφάγα. Οι ερευνητές, επίσης, υποστηρίζουν ότι οι alkylglycerols μπορούν να προστατεύσουν από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας τα άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία για τον καρκίνο. Οι υποστηρικτές του ελαίου θεωρούν ότι οι alkylglycerols μπορούν να ενισχύσουν την κυτταρική μεμβράνη προστατεύοντας από τις ζημιές της χημειοθεραπείας και της ακτινοβολίας.

Τα δυο άλλα συστατικά του ελαίου που έχουν ευεργετικά αποτελέσματα είναι το squalene και το squalamine. Έρευνα που έγινε σε ποντίκια έδειξε ότι τα δυο αυτά στοιχεία ήταν ευεργετικά στη μείωση αύξησης των όγκων και στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των αιμοφόρων αγγείων τους. Το squalene επίσης, σύμφωνα με τις έρευνες, μπορεί να προστατεύσει τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβες από τις χημειοθεραπείες.

*Δεν συνίσταται η χρήση του αντί της συμβατικής θεραπείας.
*Να μην λαμβάνεται από ανθρώπους που έχουν αλλεργία στα θαλασσινά.

Περιεκτικότητα ανά κάψουλα: 500mg
Προτεινόμενη δόση: Ενήλικες και παιδιά 12 ετών και άνω,
1-2 κάψουλες ημερησίως, μετά από τα γεύματα.