Έλαιο ΣολωμούΈλαιο Σολομού – Salmon Oil

Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 3095/15-01-2010

Ο σολομός περιέχει υψηλές ποσότητες EPA, DHA και DPA (το DPA βρίσκεται φυσικά στο μητρικό γάλα και έχει παρόμοια δράση με την γλυκοζαμίνη).

Μοναδική φρεσκάδα

Το έλαιο Νορβηγικού σολομού παρασκευάζεται από πρώτης τάξεως πρώτες ύλες σολομού από τη Norwegian Fish Oil και διακρίνεται για την εξαιρετική του φρεσκάδα, αφού το εργο-στάσιο επεξεργασίας του βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον τόπο αλιείας του σολομού και η παραγωγή του ελαίου γίνεται μέσα σε λίγες ώρες από τη συγκομιδή.

Τα περισσότερα ιχθυέλαια που κυκλοφορούν στην αγορά παράγονται από ψάρια ή παράγωγα ψαριών που έχουν μεταφερθεί και αποθηκευθεί για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα έλαια ίσως να είναι περισσότερο οξειδωμένα και να έχουν περισσότερα λιπαρά οξέα και αυξημένα επίπεδα ελεύθερων ριζών, που αυξάνουν τον κίνδυνο περαιτέρω οξείδωσης και ταγκιάσματος.

Ελεγχόμενη παραγωγή από την αρχή μέχρι το τελικό προϊόν

Μέσω ειδικού προγράμματος εντοπισμού και παρακολούθησης η Norwegian Fish Oil ακολουθεί το σολομό από τη γέννησή του μέχρι την εξαγωγή του ελαίου. Το πρόγραμμα αυτό εντοπισμού είναι μεγάλη εγγύηση για το πώς η παρουσία της εταιρείας σε όλα τα στάδια παραγωγής του σολομού φέρνουν πλεονεκτήματα στους καταναλωτές. Η εταιρεία ελέγχει τη σίτιση του σολομού, η οποία γίνεται μόνο με φυσική και οικολογική τροφή, χρησιμο-ποιώντας τις δικές της προδιαγραφές για ένα ανώτερο ποιοτικά έλαιο σολομού.

Το Salmon Oil, έλαιο νορβηγικού σολομού περιέχει ένα μοναδικό και ισορροπημένο συνδυασμό ωμέγα λιπαρών οξέων. Από την καλύτερη πηγή που υπάρχει. Συγκεκριμένα περιέχει ασταξανθίνη, Ωμέγα 3, Ωμέγα 6, Ωμέγα 7, Ωμέγα 9 λιπαρά οξέα, DPA, EPA, DHA και άλλα ωφέλιμα για τον οργανισμό συστατικά. Το έλαιο σολομού της Norwegian Fish Oil είναι εξαιρετικό συμπληρώματα διατροφής Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων. Το έλαιο στοχεύει στην εξισορρόπηση των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και την ισορροπία μεταξύ των Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 λιπαρών οξέων. Οι τροφές μας περιέχουν συνήθως περισσότερα Ωμέγα 6 σε σχέση με Ωμέγα 3 και αυτό είναι κάτι που διορθώνει το έλαιο σολομού.

Ευεργετικό για την υγεία

Υπάρχει μια πληθώρα ερευνών που αποδεικνύουν την ευεργετική επίδραση του σολομού στους ανθρώπους και τα ζώα. Το έλαιο σολομού βοηθά στη μείωση περιστατικών καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών και μείωση του κινδύνου αιφνιδίου θανάτου. Επίσης, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθάει τα οστά. Οι φλεγμονές στον οργανισμό μπορούν να προκαλέσουν πόνο, δυσφορία ή μειωμένη κινητικότητα. Το έλαιο σολομού βοηθά στη μείωση της φλεγμονής. Παρέχει απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που ωφελούν την όραση.

Επίσης, είναι γνωστό ότι μειώνει την κακή χοληστερόλη στον οργανισμό, καθώς αυξάνει το HDL στο αίμα. Βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων ασθενειών όπως το άσθμα, οι πέτρες στη χολή, η ψωρίαση, η αρθρίτιδα, ακόμα και η νόσος του Crohn κ.α., σύμφωνα με μελέτες. Το έλαιο σολομού έχει αποδειχθεί επίσης ότι μειώνει το αίσθημα της κατάθλιψης, ενώ ταυτόχρονα βοηθά και στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Συστατικά:

Astaxanthin, Ωμέγα-3 (18/12), Ωμέγα -6 (9.7%),

Ωμέγα -7, Ωμεγα-9, DPA

Περιεκτικότητα ανά κάψουλα: 500mg

Προτεινόμενη δόση:

Ενήλικες και παιδιά 11 ετών και άνω:

2-4 κάψουλες ημερησίως, μετά από τα γεύματα.

Παιδιά μικρότερα των 11 ετών: 1-2 κάψουλες ημερησίως.