Omega-3 / 1000mg με Ασταξανθίνη

Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 87968/9-12-2009

Norwegian Fish Oil with AstanxathinΜοναδικό προϊόν το μόνο που συνδυάζει Aσταξανθίνη & Ωμέγα-3.

Ένας συνεργικός συνδυασμός απαραίτητων Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων & ασταξανθίνη που λειτουργεί για να προστατεύσει το σώμα σας και να καταστρέψει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Ένας προσεκτικά επι-λεγμένος συνδυασμός υψηλής ποιότητας, καθαρών συμπυκνωμένων ιχθυελαίων & ελαίων Krill (Euphausia superba) είδους γαρίδας.

Το έλαιο κριλ είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που προέρχεται από ένα μικρό τύπο γαρίδας. Τον τύπο αυτόν της γαρίδας συναντάμε στα ψυχρότερα νερά των ωκεανών, όπως η Ανταρκτική και ο βόρειος Ειρηνικός Ωκεανός.

Οι κάψουλες ελαίου κριλ έχουν πολλές θρεπτικές ιδιότητες. Πολλές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι αποτελούν αποτελεσματική θεραπεία για τη χοληστερόλη. Μειώνουν την LDL, τη λεγόμενη «κακή» χοληστερόλη, ενώ αυξάνουν τα επίπεδα της HDL, της «καλής» χοληστερόλης. Μελέτες, επίσης, έχουν δείξει ότι είναι αποτελεσματικές στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, καθιστώντας τις μια εξαιρετική επιλογή για τον έλεγχο του διαβήτη.

Το έλαιο κριλ περιέχει αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα. Τα αντιοξειδωτικά έχουν συνδεθεί με την αναζωογόνηση του οργανισμού και την αντιγήρανση. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι το έλαιο κριλ μπορεί να είναι χρήσιμο για την προστασία του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες, οχυρώνοντας τις κυτταρικές μεμβράνες.

Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στη μείωση των φλεγμονών και του πόνου που συνοδεύουν τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλες καταστάσεις που προκαλούν φλεγμονές, καθώς και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της δυσμηνόρροιας. Η βελτίωση της κατάστασης ζωτικών οργάνων του σώματος, όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος και το συκώτι έχουν παρατηρηθεί σε άτομα που λαμβάνουν συμπλήρωμα διατροφής με έλαιο κριλ.

 

Το έλαιο κριλ είναι παρόμοιο με το ιχθυέλαιο και περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και δοκοσα-εξανοϊκό οξύ (DHA). Εδώ, όμως, τελειώνουν οι ομοιότητές τους, καθώς το έλαιο κριλ έχει φωσφολιπιδική δομή, ενώ το ιχθυέλαιο έχει μορφή τριγλυκεριδιών. Επίσης, περιέχει την ασταξανθίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Τα αντιοξειδωτικά, όπως είναι γνωστό, φροντίζουν ώστε τα κύτταρά μας να προστατεύονται από τις ελεύθερες ρίζες. Τα κριλ τρέφονται με άλγη που περιέχουν ασταξανθίνη και είναι με τη σειρά τους τροφή για τους σολομούς, τις γαρίδες και τους αστακούς. Η ασταξανθίνη είναι που τους δίνει το ρόδινο χρώμα τους. Από τη στιγμή που αυτά τα πλάσματα της θάλασσας επιλέγουν για την τροφή τους τα κριλ σημαίνει ότι το έλαιο κριλ είναι μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές ασταξανθίνης. Αυτό δίνει στο συγκεκριμένο έλαιο τα απαραίτητα όπλα για την καταπολέμηση των φλεγμονών και άλλων προβλημάτων υγείας. Η ασταξανθίνη χρησιμοποιείται ως ομοιοπαθητική θεραπεία για την εκφύλιση της ωχρής κηλίδας, επειδή, σε αντίθεση με το καροτινοειδές κανθαξανθίνη, δεν κρυσταλλοποιείται μέσα στο μάτι. Διαπερνά τον αιματεγκεφαλικό φραγμό και έχει μελετηθεί σε εγκεφαλικές δυσλειτουργίες που περιλαμβάνουν τραυματι-σμούς του νωτιαίου μυελού και τη νόσο του Parkinson.

Έρευνες που έχουν γίνει σε ζώα δεν έδειξαν καμία τοξικότητα στον εγκέφαλο, την καρδιά, το συκώτι, το πάγκρεας, τα πνευμόνια, το στομάχι, τα νεφρά, το αναπαραγωγικό σύστημα ή τα δέρμα από τη χρήση του ακόμα κι αν έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετά μεγάλες περιόδους. Παρόλα αυτά, όσοι έχουν αλλεργίες στις γαρίδες ή σε άλλα θαλασσινά θα πρέπει να χρησιμοποιούν το συμπλήρωμα αυτό με προσοχή. Συνιστάται στα άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά ή μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα να ζητήσουν τη συμβουλή του γιατρού τους πριν την χρήση του ελαίου.

Συστατικά: Astaxanthin Ωμέγα -3 (33/22) λιπαρά οξέα

συμπυκνωμένα Φωσφολιπίδια.

Περιεκτικότητα ανά κάψουλα: 1000mg

Προτεινόμενη δόση: Ενήλικες 1 κάψουλα 2-3 φορές

ημερησίως, μετά από τα γεύματα.